IPSC

IPSC is een dynamische vorm van schietsport waarbij, behalve precisie, ook snelheid van belang is. Er wordt geschoten op papieren kaarten en op metalen doelen, zoals poppers en plates. Op wedstrijden worden er ‘stages’ (parcours) uitgezet, met meerdere doelen die doorgaans op verschillende afstanden staan. Vaak moet de schutter zich over de baan verplaatsen om alle doelen te kunnen beschieten en moet onderweg een magazijnwissel doen.

IPSC is freestyle. Dit houdt in dat de schutter zelf, binnen de gestelde regels, bepaalt in welke volgorde hij een stage schiet. Op elke wedstrijd kom je nieuwe stages tegen, waardoor deze sport erg boeiend blijft. Je schiet altijd in een ‘divisie’ tegen deelnemers met soortgelijke wapens.

De aantrekkingskracht van de sport ligt in de diversiteit van de parcours die beschikbaar zijn voor de schutter. Door het aanbieden van verschillende mogelijkheden van schieten blijft IPSC-shooting de schutter uitdagen zijn vaardigheden te verbeteren.