Training

Ieder nieuw lid krijgt een training in hoe veilig met wapens om te gaan en de basis schiettechniek. In ca. 10 weken wordt geleerd hoe je met een handvuurwapen en geweer moet omgaan. Veiligheid is het meest belangrijke in de schietsport. In de training komt het onderwerp veiligheid aan de orde. In de lessen schiettechniek wordt veel aandacht besteed aan de houding, de ademhaling en het richten van een wapen.

Training op de schietbaan

Training op de schietbaan

Een goede schiettechniek vraagt heel veel oefening. Het lijkt allemaal vrij simpel maar het werkelijk doen is best ingewikkeld. De trainingen bestaan uit een stuk theorie dat in het leslokaal wordt gegeven. En daarna wordt het geleerde in de praktijk gebracht op de schietbaan. In de lessen wordt geleerd hoe met een pistool en revolver te schieten. En er wordt aandacht besteed aan de drie geweer disciplines. Dit zijn liggend, knielend en staand.

Na de training moet je een examen afleggen. In dat examen moet je laten zien dat je veilig met een vuurwapen kunt omgaan en dat je de techniek van het schieten kan toepassen.