Waarom SV Gradatim

Op deze pagina vertellen wij u graag wat onze vereniging SV Gradatim onderscheidend maakt.

Veiligheid

Veiligheid staat heel hoog in het vaandel van SV Gradatim. Wij werken alleen met gecertificeerde en gediplomeerde functionarissen. Iedereen die zich aanmeldt als aspirant lid bij SV Gradatim doorloopt een opleiding gegeven door een gediplomeerd instructeur.

Service vereniging

Wij zijn een zogenaamde service vereniging. Dat betekent dat wij geen verplichte “vrijwillige” activiteiten opleggen aan onze leden. Uiteraard wordt het altijd gewaardeerd als een lid zich inzet voor de vereniging. Maar bij ons is dit dus altijd echt vrijwillig. Hierdoor kan een lid zich volledig concentreren op de schietsport.

Verenigingscultuur

SV Gradatim is bewust een kleine vereniging. Wij vinden het belangrijk om een goede band te hebben met onze leden. Hierdoor ontstaat er een open en vriendelijke sfeer op de verenigingsavonden. Mede hierdoor hebben wij leden in alle leeftijdscategorieën en  een groot percentage vrouwelijke schutters.

Kroon certificering

Kwaliteit en veiligheid zijn de basis van onze vereniging. Om dit te waarborgen is er een landelijk systeem van certificering in het leven geroepen. SV Gradatim was één van de eerste die de hoogste certificering heeft gekregen. Wij vertellen hier meer over op de pagina Kroon Certificering.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

SV Gradatim herkent haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Om deze te waarborgen gebruiken wij de nieuwste registratie systemen. Mede door de kleinschaligheid van de vereniging is er een open cultuur, waardoor het bestuur eventuele problemen in een vroegtijdig stadium kan ondervangen.

Materiaal

Om de schietsport goed te kunnen beoefenen is goed materiaal vereist. SV Gradatim stelt hoge eisen aan de wapens die zij beschikbaar stelt aan haar leden. Op dit moment beschikt SV Gradatim over een uitgebreid en jong  wapenarsenaal dat goed wordt onderhouden. Hierdoor kunnen onze leden zich volledig richten op hun resultaten zonder dat men continue bezig hoeft te zijn met het oplossen van storingen.

Alle Disciplines

Bij SV Gradatim kunnen alle disciplines van de schietsport met alle legale kalibers munitie geschoten worden.

1. Klein Kaliber Pistool
    Pistool met een kaliber van .22 dat is ca 5,6 mm.
    De afstanden die voornamelijk geschoten worden zijn 10 en 25 meter.
  2. Groot Kaliber Pistool
    Pistool met een kaliber groter dan .22. Op de vereniging hebben we de volgende kalibers: 9 mm, .45 ACP en .38 voor revolver.
    Groot Kaliber Pistool wordt geschoten op 25 meter.
  3. Klein Kaliber Geweer of Karabijn
    Geweer met een kaliber van .22 dat is ca 5,6 mm.
    De officiële afstanden zijn 12 meter voor Karabijn en 50 meter en 100 meter voor Geweer.
  4. Groot Kaliber Geweer
    Geweer met een kaliber groter dan .22. Op de vereniging hebben we de volgende kalibers: .223, 7.62×39, 8×57 en 9 mm.
    De afstand voor Grot Kaliber Geweer is 100 meter
  5. Dynamische Disciplines